«Βουτιά» για τη μετοχή της Boeing - Bρετανία και Γερμανία αναστέλλουν τις πτήσεις

«Βουτιά» για τη μετοχή της Boeing - Bρετανία και Γερμανία αναστέλλουν τις πτήσεις

«Βουτιά» έως και 5% καταγράφει η μετοχή της Boeing καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε απαγόρευση των πτήσεων των αεροσκαφών των Boeing 737 Max 8, έπειτα από τη συντριβή ενός αεροσκάφους που ανήκε στην Ethiopian Airlines και εκτελούσε δρομολόγιο από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Ομάν, η Αυστραλία, ενώ πλέον και η Βρετανία είναι μεταξύ των χωρών που προστέθηκαν στη λίστα των κρατών που ανέστειλαν τις πτήσεις του αεροσκάφους, σε ένα γεγονός το οποίο το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει ως το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής χτύπημα στο 737 MAX. 

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου με ανακοίνωση της επισήμαινε «καθότι επί του παρόντος δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης, προληπτικά προχωρούμε στην απαγόρευση οποιαδήποτε εμπορικής πτήσης από οποιοδήποτε αερομεταφορέα που έρχεται, αναχωρεί ή υπερκαλύπτει τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε εκπρόσωπος σε μια δήλωση εδώ για τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX. 

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ήρθε να προστεθεί αυτή της γερμανικής αρχής Πολιτικής Αεροπορίας η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο dpa προχώρησε σε ανάλογη απαγόρευση, μέχρι νεοτέρας. 

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί 4,5% στα 380,38 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street. Σημειώνεται πως αν οι σημερινές απώλειες συνεχιστούν μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

- Boeing 737 MAX 8: Ποιες χώρες και αεροπορικές εταιρείες τα έχουν ακινητοποιήσει