«Βουτιά» 71% στα κέρδη της Credit Agricole

«Βουτιά» 71% στα κέρδη της Credit Agricole

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole το πρώτο τρίμηνο, λόγω της σχεδιαζόμενης πώλησης του 25% των περιφερειακών τραπεζών της καθώς και της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, η τράπεζα με έδρα στο Παρίσι ανακοίνωσε πτώση των κερδών κατά 71% στα 227 εκατ. ευρώ από τα 784 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 13% στα 3,8 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole εμφάνισε χρεώσεις 448 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση μέρους του χρέους και για τη μείωση μελλοντικών δαπανών. Παράλληλα, μείωσε τη συμβολή των περιφερειακών τραπεζών της στα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Σημειώνεται πως το 56% της γαλλικής τράπεζας είναι ιδιοκτησία περιφερειακών συνεταιριστικών τραπεζών, ενώ η Credit Agricole ελέγχει το 25% αυτών. Η τράπεζα είχε προειδοποιήσει ότι η πώληση του 25% πίσω στις τράπεζες αυτές επρόκειτο να μειώσει τα ετήσια κέρδη της κατά περίπου 470 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας αντανακλούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η Credit Agricole όσο και όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και ασταθών αγορών.