ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

BlackRock: Ζητά δέσμευση για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050

BlackRock: Ζητά δέσμευση για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050
AP Photo/Mark Lennihan

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο ζητά από τις εταιρείες που μετέχει να δεσμευτούν για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, τονίζοντας ότι θα αποσυρθεί αν δεν υπάρξει ανάλογη συμμόρφωση.

Σε δύο επιστολές που εστάλησαν την Τρίτη σε διευθυντικά στελέχη και στους πελάτες της BlackRock, ο διευθύνων σύμβουλος Λάρι Φινκ έκανε λόγο μια «τεκτονική μετατόπιση» στο επενδυτικό τοπίο, η οποία συμβαίνει γρηγορότερα από ό, τι περίμενε.

«Οι επενδυτές ανακατανέμουν κεφάλαια προς εταιρείες με ισχυρές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές πρακτικές», υποστήριξε ο Φινκ στην ετήσια επιστολή του προς τους επιχειρηματικούς ηγέτες. «Δεν υπάρχει εταιρεία, της οποίας το επιχειρηματικό μοντέλο δεν θα επηρεαστεί βαθιά από τη μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών ρύπων», έγραψε.

Με περίπου 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε παθητικούς επενδυτικούς φορείς που παρακολουθούν δείκτες της αγοράς, η BlackRock είναι σημαντικός μέτοχος στις περισσότερες μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.