Bild: Κέρδη 3,4 δισ. ευρώ στη Bundesbank από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα

Bild: Κέρδη 3,4 δισ. ευρώ στη Bundesbank από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα

Στα 3,4 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη της Bundesbank από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα «δεν τα ήθελε κανείς από το 2010» και μετά λόγω της ελληνικής κρίσης. Η ΕΚΤ ωστόσο, για να βοηθήσει τη χώρα προχώρησε στην αγορά κρατικών ελληνικών ομολόγων αυτό το διάστημα.

Τα ομόλογα αυτά έχουν κάποια συμφωνημένη απόδοση η οποία μοιράζεται μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Με αυτό τον τρόπο η Bundesbank έφτασε να κερδίσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων, η οποία είναι στη διάθεση της της γερμανικής εφημερίδα. Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά τονίζει η εφημερίδα υπάρχει και ένα... «αλλά»: Αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν τώρα μόνον εν μέρει (!) να χρησιμοποιηθούν για μια νέα μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Όπως ακριβώς και τα 27 δισ. ευρώ, τα οποία θα παραμείνουν από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης» σημειώνει το δημοσίευμα.