Βελτιωμένα μεγέθη για τη Siemens στο δ' τρίμηνο

Βελτιωμένα μεγέθη για τη Siemens στο δ' τρίμηνο

Αυξημένα καθαρά κέρδη σε ποσοστό 9% ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο χρήσης η Siemens, καθώς οι επιδόσεις της στους τομείς της ενέργειας βοήθησαν τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της Ευρώπης να ανακοινώσει μεγέθη καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η εταιρεία πέτυχε περιθώριο κέρδους 11,3%, έναντι στόχου 10%-11%. Τα κέρδη από βιομηχανικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 2,5 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 8,8%, έναντι εκτιμήσεων που τα τοποθετούσαν στα επίπεδα των 2,3 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα ο τζίρος της εταιρείας σημείωσε άνοδο 15% στα 23,7 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση του ομίλου για το επόμενο έτος χρήσης προέβλεψε άνοδο των ανά μετοχή κερδών της τουλάχιστον κατά 14%, στα επίπεδα των 6,20 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Joe Kaeser, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων αύξηση μερίσματος στα 3,50 ευρώ, έναντι 3,30 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, αλλά και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως του ποσού των 3 δισ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί εντός της επόμενης τριετίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκε το προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της εταιρείας, ύψους 4 δισ. ευρώ, το οποίο είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια.