7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Barclays: Κερδοφορία που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών το γ' τρίμηνο

Barclays: Κερδοφορία που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών το γ' τρίμηνο
Φωτογραφία αρχείου

Η κερδοφορία της βρετανικής τράπεζας Barclays το τρίτο τρίμηνο υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών χάρη στα ενισχυμένα έσοδα προμηθειών από τη δραστηριότητα επενδυτικής τραπεζικής, όπως παρατηρήθηκε και στα αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Η Barclays ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 2,0 δισ. στερλίνες ($2,76 δισ.) για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, πάνω από τα 1,6 δισ. που ήταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών και σχεδόν διπλάσια από τα κέρδη 1,1 δις το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής είχαν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της τράπεζας στο φετινό εννεάμηνο με την απόδοση στα ίδια κεφάλαια στο 16,4% από 10,5% το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας ενισχύθηκαν επίσης από την αποδέσμευση 622 εκατ. στερλινών, ρευστότητα που είχε βάλει στην άκρη ως προβλέψεις για την κάλυψη πιθανών επισφαλών δανείων που τελικά δεν χρειάστηκαν λόγω των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η απελευθέρωση των προβλέψεων βρίσκει τη βρετανική οικονομία αντιμέτωπη με έλλειψη καυσίμων και στενώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, ωστόσο, η τράπεζα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της οικονομίας προς το καλύτερο, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό αθέτησης πληρωμών παραμένει χαμηλό.

«Με την επίδοση της επενδυτικής τραπεζικής να συνεχίζει να έχει δυναμική για τον όμιλο, παρατηρούμε επίσης ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών και τα πρώτα σημάδια ευνοϊκότερου επιτοκιακού περιβάλλοντος», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Jes Staley.