B. Coeure: Εκτιμώ πως θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

B. Coeure: Εκτιμώ πως θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την εκτίμήσή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα λάβει την ελάφρυνση του χρέους της, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Benoit Coeure.

Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα χρειαστεί χρόνο ώστε να τονώσει τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης παρότι ήδη έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της τράπεζας, Benoit Coeure.

"Η νομισματική πολιτική μειώνει μακροπρόθεσμα το κόστος των επενδύσεων, τόσο για τις μεγάλες όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", δήλωσε ο αξιωματούχος σε μια συνέντευξη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο B. Coeure δήλωσε πως "η νομισματική πολιτική λειτουργεί και προωθεί την ανάπτυξη, ωστόσο ακόμη περιμένουμε να φανούν τα αποτελέσματα στον πληθωρισμό, καθώς χρειάζεται χρόνος και επίσης οι τιμές ενέργειες είναι ακόμα χαμηλές". Πρόσθεσε πως η ΕΚΤ αναμένει να προσεγγίσει το στόχο του 2% για τον πληθωρισμό το 2018.

Επίσης, φάνηκε αισιόδοξος και για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωζώνη ενώ αναφέρθηκε και στην Γαλλία, λέγοντας πως δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης.