7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Αύξηση παραγωγής και ισχυροποίηση μέσω επενδύσεων για την ELVAL HALCOR

Αύξηση παραγωγής και ισχυροποίηση μέσω επενδύσεων για την ELVAL HALCOR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πενταετές επενδυτικό πλάνο της ELVAL HALCOR, ύψους 100 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία νέας, πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής βαφής στον τομέα έλασης αλουμινίου.

Η εταιρεία, βάσει εκτιμήσεων της αγοράς, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης αναμένεται να επιτύχει σημαντική αύξηση παραγωγής με υψηλές προδιαγραφές για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης προϊόντων αλουμινίου στη συσκευασία αναψυκτικών και τροφίμων αλλά και προϊόντα αρχιτεκτονικής και κατασκευών.

Η επένδυση εντάσσεται στην 2η φάση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, του πενταετούς επενδυτικού της προγράμματος, και αποτελεί συνέχεια της ένταξης σε πλήρη λειτουργία του νέου σύγχρονου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem τον Δεκέμβριο 2020 καθώς και της παραγγελίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, ενός νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων.

Η ELVALHALCOR προχωρά στην επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης στις εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα με την παραγγελία μιάς πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής, με στόχο την άριστη επίστρωση, αντιστοίχιση χρωμάτων για την δόμηση και τις κατασκευές, αλλά και την επίστρωση βαφών και λακών για τις συσκευασίες αναψυκτικών. 

Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στους ανωτέρω τομείς διασφαλίζοντας έτσι άριστες τεχνικές ιδιότητες για την κάλυψη των αναγκών των απαιτητικών πελατών της διεθνώς., παρέχοντας ασφάλεια, αισθητική και αρτιότητα σε τελικές .

 Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις, για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, καθώς και για ανθεκτικά, ασφαλή, ανακυκλώσιμα  και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και κατασκευών. 

Η νέα γραμμή βαφής, θα λειτουργεί με ταχύτητα 200 μέτρα/λεπτό και θα είναι σε θέση να βάφει ρόλους αλουμινίου μεγάλου πλάτους έως και 2.050 χιλιοστών, ενισχύοντας την παραγωγική δυναμικότητα του τομέα έλασης αλουμινίου - ΕΛΒΑΛ.

Η νέα γραμμή βαφής επιβεβαιώνει τη δέσμευση του τομέα έλασης αλουμινίου - ΕΛΒΑΛ της ELVALHALCOR, για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις αλουμινίου που απευθύνονται στις αγορές συσκευασίας αναψυκτικών και τροφίμων και εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου παγκοσμίως με σημαντική συμβολή στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.