Αύξηση κερδών κατα 16,8% για τη JP Morgan

Αύξηση κερδών κατα 16,8% για τη JP Morgan

Αύξηση των κερδών της κατά 16,8% παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη, η μεγαλύτερη από πλευράς περιουσιακών στοιχείων τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς χορήγησε περισσότερα δάνεια και αποκόμισε πρόσθετα έσοδα από την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών της.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το reuters, τα καθαρά έσοδα της JPMorgan Chase ανήλθαν στα 6,45 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από τα 5,52 δισ. πριν από ένα χρόνο.

Επιπλέον, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,65 δολάρια από τα 1,35 , ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 1,52 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Reuters.

Παράλληλα, οι συναλλαγές της τράπεζας στη Wall Street  (trading) αυξήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς οι επενδυτές άλλαξαν τις εκτιμήσεις τους μετά τη ψηφοφορία για το Brexit, τις εκλογές των ΗΠΑ και τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Οι πελάτες της, τέλος, δανείστηκαν επίσης περισσότερο καθώς η οικονομία επεκτάθηκε, αν και ο ρυθμός αύξησης των δανείων περιορίστηκε κάπως πρόσφατα.