Αύξηση κερδών και πωλήσεων για τη BMW

Αύξηση κερδών και πωλήσεων για τη BMW

Κατά 31% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη και κατά 12,5% τα έσοδα της γερμανικής BMW καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας ενισχύθηκαν από την πολύ καλή πορεία των πωλήσεων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Σύμφωνα με το Associated Press, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 31%, στα 2,15 δισ. ευρώ, για τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,4%, στα 23,45 δισ. ευρώ.

Κινητήριος μοχλός για την αύξηση των βασικών μεγεθών της εταιρείας ήταν οι πολύ καλές πωλήσεις στην κατηγορία των SUV''s, με τα μοντέλα X1 και X5 να αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλή. Γενικότερα, η κατηγορία των SUV''s αποδεικνύεται πολύ επικερδής για όλους τους κατασκευαστές καθώς υπάρχει παγκόσμια καταναλωτική τάση για τα οχήματα “ελεύθερου χρόνου”.

Όσον αφορά τις πωλήσεις των μοντέλων της BMW, για το X5 ενισχύθηκαν κατά 18% ενώ και η σειρά 7 των sedans “είδε” τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 50%.

Τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν στο 9% από το 9,4% πριν από ένα χρόνο, ωστόσο παρέμειναν εντός της περιοχής του 8-10% που είναι ο στόχος της BMW.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων i3 και i8 στα 20.000 κομμάτια στη διάρκεια του τριμήνου. Αν και ο συγκεκριμένος αριθμός εκπροσωπεί μόλις το 3% των συνολικών πωλήσεων της BMW, ο CEO της εταιρείας, Harald Krueger, υπογράμμισε ότι στόχος της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων να ξεπεράσουν τις 100.000 μέσα στο 2017.