Αύξηση κερδών 12% για την Ryanair στο γ' τρίμηνο

Αύξηση κερδών 12% για την Ryanair στο γ' τρίμηνο

Αύξηση κερδών κατά 12% σημείωσε η Ryanair στο γ'' τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι επιβάτες της παρότι οι τιμές των εισιτηρίων της συνεχίζουν να πέφτουν. Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της αεροπορικής δεν επηρεάστηκαν από τις δυσκολίες που έχει συναντήσει το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις της με τους πιλότους που απασχολεί.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία (με βάση τον τζίρο) στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στα 105,6 εκατομμύρια ευρώ από 94,7 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου αυξημένα κατά 4%. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,40 δισ. ευρώ, από 1,35 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι δεν συμφωνεί με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των ανταγωνιστών του κλάδου ως προς τις αυξήσεις των εισιτηρίων το καλοκαίρι του 2018 και αναμένει ότι οι τιμές των εισιτηρίων κατά το οικονομικό έτος 2018 θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 3%. Ως προς τις προβλέψεις για το ''18, υπολογίζει καθαρά κέρδη μεταξύ 1,40 και 1,4 δισ. ευρώ.

Η αεροπορική δήλωσε ότι αναμένει να μεταφέρει 130 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ μέχρι πρότινος έκανε λόγο για 129 εκατομμύρια επιβάτες.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 3,26%.