Αυξημένα κατά 8% τα κέρδη της Credit Suisse, ολοκληρώθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Αυξημένα κατά 8% τα κέρδη της Credit Suisse, ολοκληρώθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Κέρδη εμφάνισε και το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Credit Suisse, έχοντας ολοκληρώσει το 2018 με κέρδη για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια και έπειτα από την ολοκλήρωση του τριετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης. 

Συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 749 εκατ. ελβετικών φράγκων (733,93 εκατ. δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 692 εκατ. ελβετικά φράγκα. Σημειώνεται, ότι τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2018 είχαν διαμορφωθεί στα 694 εκατ. φράγκα.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,06 δισ. φράγκα σε σχέση με τα 1,05 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για πτώση, ενώ μείωση σημείωσαν τα έσοδα της εταιρείας στα 5,39 δισ. ελβετικά φράγκα από τα 5,64 δισ. της αντίστοιχης περιόδου το 2018 και 4,8 δισ. το τέταρτο τρίμηνο του 2018. 

«Σε ένα δύσκολο τρίμηνο, το οποίο ήταν το πρώτο μετά το τέλος της τριετούς αναδιάρθρωσης, πετύχαμε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικών εσόδων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τιντζάνε Θίαμ. «Πλέον λειτουργούμε με χαμηλότερο ρίσκο, ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση και χαμηλότερο κόστος», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Σημειώνεται πως η μετοχή της Credit Suisse έχει υποχωρήσει σχεδόν 17% τους τελευταίους 12 μήνες.