Αυξάνονται οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στις ΗΠΑ μέσα στο 2016

Αυξάνονται οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στις ΗΠΑ μέσα στο 2016

Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που χρεοκοπούν στις ΗΠΑ με τρεις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να κηρύττουν πτώχευση, ανεβάζοντας το σύνολο σε 19 μέσα στο 2016, σύμφωνα με την Standard & Poor''s.

Οι πτωχεύσεις εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ δεν αποτελούν έκπληξη δεδομένης της πίεσης των τιμών του πετρελαίου, ενώ ο τομέας της ενέργειας συνεχίζει να βρίσκεται πρώτος στη λίστα των χρεοκοπιών με έξι περιπτώσεις και ακολουθεί ο κλάδος των μετάλλων και των ορυχείων με τέσσερις, δήλωσε η Diane Vazza, επικεφαλής έρευνας σταθερού εισοδήματος.

“Οι ρευστές τιμές του πετρελαίου και των εμπορευμάτων έχουν οδηγήσει σε περισσότερες υποβαθμίσεις από οίκους αλλά και σε περισσότερες χρεοκοπίες σε αυτούς τους τομείς από τα τέλη του 2014", δήλωσε η D. Vazza. Οι υπόλοιπες χρεοκοπίες ποικίλουν σε διάφορους τομείς όπως των μίντια, τραπεζικού μέχρι καταναλωτικών αγαθών.

“Από τις 19 πτωχεύσεις μέσα στο 2016, οι επτά οφείλονταν σε απλήρωτους τόκους, πέντε ήταν επώδυνες ανταλλαγές, τέσσερις μετά από κήρυξη πτώχευσης, δύο λόγω de facto αναδιάρθρωσης και μία λόγω μη καταβολής κεφαλαίου και τόκων”, αναφέρει η S&P.