Αυξάνει τη συμμετοχή της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Reggeborgh Invest, ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση Περιστέρη

Αυξάνει τη συμμετοχή της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Reggeborgh Invest, ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση Περιστέρη

Του Γιώργου Φιντικάκη

Στην ιστορία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την πορεία της και την εμπιστοσύνη της στο μάνατζμεντ του Γιώργου Περιστέρη, αποδίδει η Reggeborgh Invest B.V, ιδιοκτησία της πανίσχυρης ολλανδικής οικογένειας Wessels, την απόφασή της να εξαγοράσει ποσοστό της York Capital, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή της στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας.

Στην ανακοίνωση της Reggeborgh Invest B.V επισημαίνει τη βεβαιότητα της για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ εκφράζει και την εμπιστοσύνη της στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε πρώτο στάδιο ο ολλανδικός όμιλος θα αποκτήσει το μισό από το ποσοστό που ελέγχει η σήμερα η York Capital (17,3%), ενώ σε δεύτερο στάδιο θα αποκτήσει και το υπόλοιπο μισό. Στην πράξη με την ολοκλήρωση των δυο συναλλαγών η Reggeborgh Invest θα φτάσει να ελέγχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από 13% σήμερα, περίπου το 30%.

Σημειωτέον ότι η Reggeborgh Invest έχει πάρα πολλές συμμετοχές διεθνώς όπως στην πετρελαική Vitol, ενώ αποτελεί τη μητρική της κατασκευαστικής VolkerWessels, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ευρώπη, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική.

Τα έσοδα της VolkerWessels, ανήλθαν στα 5,9 δισ. ευρώ το 2018. Η Reggeborgh Invest έχει παρουσία σε πάρα πολλούς τομείς, από τη προμήθεια και  το εμπόριο πετρελαιοειδών, μέχρι τις κατασκευές, την ανάπτυξη έργων και τις υπηρεσίες ανάπτυξης ακινήτων. 

Μια από τις πιο γνωστές θυγατρικές της είναι η VolkerWessels που απασχολεί συνολικά 16.000 εργαζόμενους, έχει υπό την ομπρέλα της περίπου 120 εταιρείες με γραφεία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία, Καναδά και ΗΠΑ, και το 2018, είδε τα λειτουργικά της κέρδη να διαμορφώνονται στα 251 εκατ ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της για την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Reggeborgh Invest αναφέρει τα εξής:

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Eταιρείας με την παρούσα Διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».