Attica Bank: Περιορίστηκαν αισθητά οι ζημιές στα 5,83 εκατ. ευρώ

Attica Bank: Περιορίστηκαν αισθητά οι ζημιές στα 5,83 εκατ. ευρώ

Αισθητή υποχώρηση των ζημιών στα 5,83 εκατ. ευρώ εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ζημιών 12,5 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κατέγραψε η Attica Bank, σύμφωνα μα τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα. Παράλληλα εμφάνισε αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 20% σε σχέση με την περσινή χρήση. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, υπήρξε περαιτέρω μείωση των αμοιβών και εξόδων προσωπικού κατά 2% και αύξηση καταθέσεων 12,3% σε ετήσια βάση.

Σε σχέση με την προηγούμενη κρίση δόθηκαν διπλάσιες νέες χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Επιπλέον, 7,7% επί του ενήμερου δανειακού χαρτοφυλακίου (προ προβλέψεων) εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις που ισχύουν λόγω covid-19. 

Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων διαμορφώθηακε σε λιγότερο από 1% σε pro forma επίπεδο. Χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τιτλοποιήσεις «Astir» 1,2 και «Ωμέγα», ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ανέρχεται σε 44,2% με δείκτη κάλυψης από προβλέψεις σε 43,6%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ομαλή είναι εξέλιξη του προγράμματος αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας.

Όπως σημειώνεται, η Τράπεζα κατά την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει τις ενέργειες προετοιμασίας της υλοποίησης των ενεργειών ενίσχυσης των εποπτικών κεφαλαίων βάσει του σχετικού προγράμματος το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.