Ασία: Τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 26,4% το 2021

Ασία: Τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 26,4% το 2021

Οι αναλυτές αναμένουν σημαντική αύξηση στα κέρδη των ασιατικών επιχειρήσεων καθώς οι τοπικές οικονομίες γνωρίζουν ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας και επέκταση των εξαγωγών, κάτι που υποβοηθά και η έγκριση αρκετών εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Οι εταιρείες μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης  αναμένεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη των κερδών της τάξης του 26,4% το 2021, έπειτα από υπολογιζόμενη ανάπτυξη 5% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Οι εταιρείες της Σιγκαπούρης, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ηγούνται της αύξησης των κερδών φέτος, ενισχυμένες από τις εξαγωγές ηλεκτρονικών ειδών.

Η εκτίμηση ανάπτυξης το 2021 ανά χώρα βάσει των στοιχείων τις τελευταίες 30 ημέρες

Τα στοιχεία καταδεικνύουν επίσης ότι οι κινεζικές εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση των κερδών κατά 18% φέτος, σε σύγκριση με 10,5% το 2020.

«Η Κίνα ενδέχεται να δει περαιτέρω αναβάθμιση των αναμενόμενων κερδών χάρη στην σταθερή ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας και των λιανικών πωλήσεων, ηλεκτρονικών και μη, αν και με πιο αργό ρυθμό» αναφέρει έκθεση της Goldman Sachs.

«Η Ινδία και η Κορέα αναμένεται επίσης να αναβαθμίσουν τις προοπτικές κερδών χάρη στην σταθερά έντονη μεταποιητική δραστηριότητα και τις εξαγωγές» αναφέρει η έκθεση.

Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις και αυτές που απευθύνονται σε καταναλωτές αναμένεται να σημειώσουν ταχύτερη ανάκαμψη φέτος, αφού δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την πανδημία το προηγούμενο έτος.

Οι εταιρείες ενέργειας και εξορύξεων επίσης θα σημειώσουν ισχυρή ανάπτυξη φέτος, χάρη στην αύξηση των τιμών.

Η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί πάνω 40% τους δύο τελευταίους μήνες, ενώ του αργού πετρελαίου κατά 28%.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών στην Ασία θα ενισχύσει τις χρηματαγορές φέτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έχει ενισχυθεί κατά 3,7% έως τώρα φέτος, έχοντας κερδίσει 17,2% το 2020.

Η εκτίμηση ανάπτυξης το 2021 ανά κλάδο βάσει των στοιχείων τις τελευταίες 30 ημέρες