Αποχωρεί οριστικά ο Δ. Κούτρας από την Ελλάκτωρ – Νέα πώληση του 1,15%

Αποχωρεί οριστικά ο Δ. Κούτρας από την Ελλάκτωρ – Νέα πώληση του 1,15%

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεχίζει να πουλάει τα μετοχικά μερίδιά του στην Ελλάκτωρ ο πρώην ισχυρός άντρας του Άκτωρα, Δημήτης Κούτρας, ξεκαθαρίζοντας ακόμη περισσότερο το τοπίο στον όμιλο, που μετά τις διοικητικές αλλαγές, αλλάζει μερικώς και το «μωσαϊκό» των μετόχων του.

Μετά τις πωλήσεις 6 εκατ. μετοχών που έγιναν την Πέμπτη μέσω δύο πακέτων στα 1,25 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 7,5 εκατ. ευρώ, την Παρασκευή, μέσω πέντε πακέτων, πέρασε συνολικά το 1,15% των μετοχών της εισηγμένης, με πωλητή τον κ. Κούτρα και αγοραστή τη βρετανική χρηματιστηριακή εταιρεία Ambrosia Capital.

Συνολικά διακινήθηκαν 2,05 εκατ. μετοχές στην τιμή των 1,30 ευρώ ανά μετοχή, με το σύνολο της αξίας των συναλλαγών να φτάνει στα 2,66 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το ποσοστό του κ. Κούτρα περιορίστηκε ακόμη περισσότερο, καθώς πριν από τις χθεσινές κινήσεις έλεγχε μαζί με την κόρη του ποσοστό λίγο κάτω του 7%, ενώ μετά την πώληση του 3,40%, το μερίδιό του έπεσε πέριξ του 3,5%, ενώ μετά και τις σημερινές πωλήσεις, κατήλθε κοντά στο 2,35%.

Η βρετανική εταιρεία Ambrosia Capital φαίνεται πως ενεργεί ως broker, για λογαριασμό ισχυρών Ελλήνων και ξένων επενδυτών, ενώ συνδέεται με το αμερικανικό fund Amber Capital. Πρόκειται για ένα από τα fund που το περασμένο καλοκαίρι είχε πουλήσει μέρος της συμμετοχής του στην Ελλάκτωρ στους αδερφούς Καλλιτσάντση. Πιο αναλυτικά, είχε πουλήσει το 5,25% στα 2,15 ευρώ ανά μετοχή.

Το Amber Capital εστιάζει στις αγορές τις νότιας Ευρώπης έχοντας κάνει σημαντικές επενδύσεις στην ισπανική Telefonica και στην ιταλική Telecom Italia, ενώ στην Ελλάδα έχει επενδύσει στον ΟΤΕ και στην Ελλάκτωρ.

Το καλοκαίρι, στην ιστορική γενική συνέλευση της 25ης Ιουλίου ο Δημήτρης Κούτρας αποχώρησε από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, ενώ λίγο μετά έγινε πρόεδρος της Intrakat, συμφωνώντας να εξαγοράσει και το 20% των μετοχών της.

Η εν λόγω συναλλαγή, δεν έχει γίνει έως τώρα, οπότε στην αγορά ήδη προεξοφλείται ότι τώρα ίσως γίνει η εξαγορά, κάτι που «δείχνει» και η μετοχή της Intrakat που την Πέμπτη έκλεισε με άνοδο 7,35% και την Παρασκευή +7,76%. Μάλιστα, έκλεισε την εβδομάδα με πέντε σερί ανοδικές και συνολικά κέρδη άνω του 20%.

Πάντως, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι – όπως σημειώνουν κύκλοι της Ελλάκτωρ – πριν από περίπου ένα χρόνο η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση είχε προτείνει την αγορά του ποσοστού του κ. Κούτρα με τίμημα 2 ευρώ ανά μετοχή, κάτι που τότε είχε απορριφθεί.