Ανοίγουν το προεκλογικό πορτοφόλι και μοιράζουν υποσχέσεις

Ανοίγουν το προεκλογικό πορτοφόλι και μοιράζουν υποσχέσεις

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Με τα «θεαματικά» επιτεύγματα της οικονομικής του πολιτικής και με ένα χοντρό πακέτο προεκλογικών ασαφών υποσχέσεων, θα προσπαθήσει ο Πρωθυπουργός να αλλάξει την πολιτική  ατζέντα.

Πρώτος στόχος είναι να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την εγκληματική διαχείριση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Επόμενος στόχος, η συσπείρωση των κομματικών δυνάμεων, σ΄ ένα νέο φανατικό «εμείς ή αυτοί» διχαστικό δίλλημα γιατί οι κομματικές δυνάμεις πρέπει τώρα να κινητοποιηθούν και να πέσουν στη λυσσαλέα  μάχη αναζήτησης της χαμένης ψήφου.

O Αλέξης Τσίπρας, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του θα υπόσχεται «καλύτερες μέρες».

Διαφημίζει μείωση της Ανεργίας κάτω από το 20% ξεχνώντας τις εκατοντάδες χιλιάδες των νέων που μετανάστευσαν, την έκρηξη της μερικής απασχόλησης και την -ακόμη απλήρωτη- επιδοτούμενη απασχόληση μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει μειώσεις φόρων και εισφορών. Αργότερα.

Οικοδομεί το μεταμνημονιακό του αφήγημα με ανακοινώσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ανακοινώνει εύκολα αυτά που δεν μπορεί, δεν έχει δικαίωμα αλλά θα ήθελε να νομοθετήσει.

Χωρίς να έχει στα χέρια του τα στοιχεία του 9μήνου προαναγγέλλει ότι φέτος υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος 750 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα διατεθεί σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές» ενώ σε κάθε ευκαιρία πρωθυπουργός και υπουργοί ανακοινώνουν στο Δημόσιο, οι οποίες είναι φυσικά είναι «απολύτως αναγκαίες και αξιοκρατικές».

Είναι προφανές ότι αυτού του είδους η πολιτική συμπεριφορά υπονομεύει την οικονομική αξιοπιστία της χώρας.

Ουδείς όμως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την επόμενη μέρα της χώρας.

Τις εκλογές έχουν στο μυαλό τους.

Θέλουν να περιορίσουν την ήττα ώστε να οδηγήσουν την χώρα σ' ένα πολιτικό σκηνικό που θα θυμίζει έντονα το 2012 με επιπλέον δραματικό στοιχείο την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα στις μεθεπόμενες κάλπες….