Alpha Bank: Νέο μέλος του Δ.Σ ο κ. Jan Vanheven

Alpha Bank: Νέο μέλος του Δ.Σ ο κ. Jan Vanheven

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι το ?ιοικητικό Συμβούλιο, κατά την από 24 Μαρτίου 2016 συνεδρίασή του, εξέλεξε ως νέο Μέλος τον κ. Jan Vanhevel, σε αντικατάσταση του κ. Μηνά Τάνες, Αντιπροέδρου και Μη Εκτελεστικού Ανεξάρτητου Μέλους, από την 21η Απριλίου 2016.

Ο κ. Vanhevel έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στον τραπεζικό κλάδο και ανήλθε στη θέση του ?ιευθύνοντος Συμβούλου και στη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου KBC, στον οποίο εργάσθηκε για διάστημα άνω των 40 ετών. Η τοποθέτησή του προσδίδει στην Τράπεζα περαιτέρω διεθνή εμπειρία, σε συνέχεια της εκλογής των κ.κ. Ibrahim Dabdoub και Shahzad Shahbaz που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ?ιοικητικού Συμβουλίου ήδη από τον Μάιο του 2014, ως ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και διαβλέποντας τις πρόσφατες τροποποιήσεις νομικού και εποπτικού χαρακτήρα που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο Εταιρικής ?ιακυβερνήσεως.


Ο Jan Vanhevel γεννήθηκε το 1948. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Leuven (1971),

Χρηματοοικονομική ?ιοίκηση στη Vlekho, στις Βρυξέλλες (1978), και Προηγμένη ?ιοίκηση (Advanced Management) στο INSEAD, στο Fontainebleau. Το 1971 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Kredietbank, η οποία το 1998 μετεξελίχθηκε στην KBC Bank and Insurance Holding Company. Το 1991 ανέλαβε μέλος της Ανωτάτης ?ιοικήσεως και το 1996 εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το 2003 κατείχε τη θέση του υπευθύνου των καταστημάτων και των θυγατρικών εταιριών εκτός Κεντρικής Ευρώπης, ενώ το 2005 ανέλαβε επικεφαλής των θυγατρικών εταιριών της KBC στην Κεντρική Ευρώπη και στη Ρωσία. Το 2009 ορίσθηκε ?ιευθύνων Σύμβουλος και εφήρμοσε το Σχέδιο Αναδιαρθρώσεως του Ομίλου έως το 2012, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Από τον Μάιο του 2013 κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέως του Institut International d'EtudesBancaires

(?ιεθνές Ινστιτούτο Τραπεζικών Σπουδών), ενώ από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε Πρόεδρος της Federation Belge du Secteur Financier (Βελγική Ομοσπονδία Χρηματοοικονομικού Τομέα), καθώς και μέλος της Verbond van Belgische Ondernemingen (Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Βελγίου). Συμμετείχε επίσης στην Ομάδα Liikanen με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Το ?ιοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank αναγνωρίζει την πολύτιμη συνεισφορά του κ. Τάνες κατόπιν τριών διαδοχικών θητειών κατά τα τελευταία δώδεκα έτη και του εύχεται κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.