ΑΓΕΤ Ηρακλής: Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, προς διαγραφή μετοχών από το Χ.Α.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, προς διαγραφή μετοχών από το Χ.Α.

Από 346 μετόχους της ΑΓΕΤ Ηρακλής, οι οποίοι προσέφεραν μετοχές που αντιστοιχούν στο 4,52%, έγινε αποδεκτή η δημόσια πρόταση της Lafarge Cementos, η περίοδος αποδοχής της οποίας έληξε την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, το τίμημα ανέρχεται στα 1,23 ευρώ ανά μετοχή, ενώ έπειτα από την απόκτηση και του 4,52% η Lafarge Cementos θα κατέχει συνολικά το 93,51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Η Lafarge Cementos θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) και στη συνέχεια θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο. 

Αναλυτικά, η εταιρεία «Lafarge Cementos SAU» (στο εξής ο «Προτείνων»), ανακοινώνει τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (στο εξής, η «Δημόσια Πρόταση») που υπέβαλε στις 30 Ιουλίου 2015 (στο εξής, η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ανώνυμος Γενική Εταιρεία Τσιμέντων Ηρακλής» (στο εξής η «Εταιρεία»), ονομαστικής αξίας 1,70 ευρώ η κάθε μία (στο εξής, οι «Μετοχές»), τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων ή/και οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα ή για λογαριασμό του κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

1. Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 και έληξε την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 346 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (στο εξής, οι «Αποδεχθέντες Μέτοχοι»), προσφέροντας συνολικά 3.215.358 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου 4,52% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας (στο εξής, οι «Προσφερθείσες Μετοχές»).

2. Η Lafarge Cementos δεν απέκτησε μέσω του Χ.Α. ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο Μετοχές της Εταιρείας κατά το διάστημα από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, η Lafarge Cementos θα κατέχει συνολικά 66.468.761 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου 93,51% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επιπλέον Μετοχές που τυχόν αποκτήσει η Lafarge Cementos μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

3. Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Προσφερθεισών Μετοχών στην Lafarge Cementos από τους Αποδεχθέντες Μετόχους θα λάβει χώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2015 και η καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος των 1,23 ευρώ ανά Μετοχή (στο εξής το «Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης») προς τους Αποδεχθέντες Μετόχους θα λάβει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην παράγραφο 2.18 του Πληροφοριακού Δελτίου.

4. Περαιτέρω, δεδομένων των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, η Lafarge Cementos:

(α) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτήν όλων των υπολοίπων Μετοχών σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.04.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής, το «Δικαίωμα Εξαγοράς»), και

(β) υποχρεούται να αγοράσει μέσω συναλλαγών στο Χ.Α. όλες τις Μετοχές που θα της προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης έναντι καταβολής σε μετρητά του Ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου («Δικαίωμα Eξόδου»). Προς το σκοπό αυτό, η Lafarge Cementos έχει εισαγάγει μέσω της τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. πάγια εντολή για την αγορά Μετοχών έναντι του Ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς, η Lafarge Cementos θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, δυνάμει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, στην οποία ο Προτείνων θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.