Α. Πετρόπουλος: «Δεν είναι γνωστό ότι καταργείται το ΕΚΑΣ;»

Α. Πετρόπουλος: «Δεν είναι γνωστό ότι καταργείται το ΕΚΑΣ;»

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας, Αναστάσιου Πετρόπουλου σχετικά με το «κόψιμο» του ΕΚΑΣ. Ο κ. Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, αφού αναρωτήθηκε γιατί «ξαφνικά όλοι αιφνιδιάζονται», σημείωσε: «Δεν είναι γνωστό ότι καταργείται το ΕΚΑΣ;»

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο επίδομα ήταν ουσιαστικά μια προεκλογική εξυπηρέτηση των παλαιότερων κυβερνήσεων. «Δεν χαιρόμαστε για την κατάσταση των συνταξιούχων. Το 1996 επινοήθηκε το ΕΚΑΣ και λίγο μετά ήρθαν οι εκλογές. Με το ΕΚΑΣ τότε ήθελαν να κρατούν όμηρους τους συνταξιούχους. Ήταν επίδομα και όχι σύνταξη. Εμείς επιδοτούμε τις χαμηλές συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης 120%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΚΚΕ για τη ρητορική του, λέγοντας: «Αρέσκεστε να ακολουθείτε κι άλλες ιαχές, είστε ψεύτες είστε ψεύτες». Να υιοθετείτε συνθηματολογία της δεξιάς και να ενώνεστε μαζί της για να χτυπάτε εμάς. Δεν είπα “κακώς δόθηκε ενίσχυση”, είπα “μηχανισμός που τους κρατούσε σε ομηρία αντί να ενισχυθούν οι χαμηλότεροι”».

Νωρίτερα, ο κ. Κατσώτης είχε υπογραμμίσει: «Καταργείτε το ΕΚΑΣ και λέτε ότι θα το αναπληρώσετε. Με ποιο τρόπο; Ένα ζευγάρι με εισόδημα 11.016 ευρώ χάνει το ΕΚΑΣ, δηλαδή 5.520 ευρώ το έτος. Γι'' αυτούς τους 2 μικροσυνταξιούχους ποια η αναπλήρωση των απωλειών;». 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα:
- Η επικουρική σύνταξη ενός μήνα χάνεται λόγω της αλλαγής της καταβολής