QCM: Νέα επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς για τη FF Group

QCM: Νέα επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς για τη FF Group

Νέα επίθεση κατά της Folli Follie κάνει σήμερα με νέα ανακοίνωσή του το Quintessential Capital Management (QCM), ενώ εκφράζεται θετικά για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει τη διαπραγμάτευση.

Οι αναλυτές του αμερικανικού fund τονίζουν μεταξύ άλλων πως στο διάστημα που ακολούθησε την έκθεσή τους για την εταιρεία δεν έχουν δει συγκεκριμένα και απτά στοιχεία που θα αντικρούουν όσα υποστήριξε στην αρχική του ανάλυση και πολλά στοιχεία δείχνουν να τους επιβεβαιώνουν.

Επισημαίνουν πως «η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρείας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών.

Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, πόσο μάλλον που δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

Για την αναστολή της διαπραγμάτευσης τονίζουν πως «πιστεύουμε πως ήταν μια ορθή ενέργεια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει το QCM.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που για ακόμη μια φορά συμβάλαμε προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα “χαλασμένο μήλο” από το καλάθι», τονίζουν οι αναλυτές συμπληρώνοντας:

«Ενώ αισθανόμαστε συμπάθεια για τους πολλούς επενδυτές που υπέστησαν ζημιές καθώς εμπιστεύτηκαν τη μοίρα τους διοίκηση των Folli Follie, παίρνουμε θάρρος σκεπτόμενοι ότι μπορεί να έχουμε σώσει πολλούς πιθανούς επενδυτές από το να ακουμπήσουν τη μετοχή.

Στο μέλλον, θα θέλαμε όλες οι επιχειρήσεις που παραπλανούν, να γνωρίζουν ότι η QCM θα παρακολουθεί και θα ξαναχτυπήσει για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές και να εξασφαλίσει πλούτο για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση του Quintessential Capital Management.