NYT: Πάνω από $2 δισ. τα δάνεια της Deutsche Bank στον Τραμπ

NYT: Πάνω από $2 δισ. τα δάνεια της Deutsche Bank στον Τραμπ

Πριν ανέβει στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε δάνεια άνω των 2 δισ. δολαρίων από την Deutsche Bank σε διάστημα σχεδόν 20 χρόνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, παρά τις συστάσεις κατά της δανειοδότησης του Ντ. Τραμπ, η γερμανική τράπεζα δεν δίστασε επί σειρά ετών να «σταθεί» στον πρόεδρο.

Η εφημερίδα συνομίλησε με περισσότερα από 20 πρώην και νυν στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, τα οποία περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη γερμανική τράπεζα για σχεδόν δύο δεκαετίες παρά τις διαδοχικές χρεοκοπίες που υπέστη αλλά και τα «σημαιάκια κινδύνου» που του έβγαλαν άλλες τράπεζες.

Το δημοσίευμα ακολούθησε την είδηση για πιθανή συγχώνευση μεταξύ της Deutsche Bank και της ανταγωνιστικής Commerzbank μετά από πολλούς μήνες εικασιών για μια τέτοια κίνηση. Οι τράπεζες συμφώνησαν να ξεκινήσουν συζητήσεις με ένα ανοιχτό αποτέλεσμα σχετικά με την πιθανή συγχώνευση.

Σύμφωνα με τους NYT, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Τραμπ υποσχόταν να ανταμείψει τους τραπεζίτες με ένα Σαββατοκύριακο στο Mar-a-Lago, το ιδιωτικό κλαμπ που έχει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ώστε να του δώσουν τα δάνεια.

Με τα δάνεια από την Deutsche Bank ο Τραμπ έχτισε ουρανοξύστες και άλλα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, ενώ και για τη γερμανική τράπεζα, η σχέση της με τον αμερικάνο πρόεδρο ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη της επενδυτικής τραπεζικής της.