La Stampa: Πιθανό όχι της Κομισιόν στην πρόταση της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

La Stampa: Πιθανό όχι της Κομισιόν στην πρόταση της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απορρίψει την θεωρούμενη ως «συμβιβαστική» πρόταση από πλευράς Ιταλίας για στόχο ελλείμματος 2,2% στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας για το 2019, όπως δήλωσε ο αντιπροέδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η μείωση κατά 0,2% του στόχου για το έλλειμμα του 2019 στον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό θα έφτανε για την έγκρισή του, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε: «Δεν φαίνεται να φτάνει κατά κανέναν τρόπο».

 

Την ίδια ώρα, η Ιταλία επιδιώκει να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του για το 2019, ώστε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς να βλάψει τα δημόσια οικονομικά, προκειμένου να αποτρέψει την πειθαρχική δίωξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζιοβάνι Τρία.

«Βλέπουμε προσεκτικά αν υπάρχει οικονομικός χώρος για να βελτιωθεί η ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για στήριξη της ανάπτυξης και της ανάγκης να εδραιωθεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών», ανέφερε ο Τρία στη Γερουσία.

AP Photo