JP Morgan: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο

JP Morgan: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο

Αύξηση υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψαν τα κέρδη της JPMorgan Chase & Co στο α΄ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη 9,18 δισ. δολαρίων ή 2,65 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 8,71 δισ. δολαρίων ή 2,37 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 29,1 δισ. δολάρια από τα 27,91 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 4,7% και ανήλθαν στα 29,85 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στα 28,44 δισ. δολάρια.

Τα συνολικά κέρδη της επενδυτικής τράπεζας υποχώρησαν 18% στα 3,25 δισ. δολάρια. Στις καταναλωτικές δραστηριότητες, τα κέρδη αυξήθηκαν 19% στα 3,96 δισ. δολάρια.

Το κόστος σημείωσε άνοδο 2% στα 16,4 δισ. δολάρια ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 16% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το 15% πριν από ένα χρόνο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 8% στα 14,60 δισ. δολάρια, ενισχυμένα από τις αυξήσεις των επιτοκίων που σημειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα συνολικά έσοδα του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 10%, ενισχυμένα από τα τέλη αναδοχής και συμβουλευτικών χρεών, ωστόσο η υποτονική διαπραγμάτευση ομολόγων επιβάρυνε τα προσαρμοσμένα έσοδα συναλλαγών σε ποσοστό 10% και έπληξε τη συνολική απόδοση του τμήματος επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής.

«Είχαμε ρεκόρ εσόδων, ισχυρή απόδοση σε κάθε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μας και ένα πιο εποικοδομητικό περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Jamie Dimon, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.