Folli Follie: Μπαράζ παραιτήσεων – Νέος CEO ο Γεώργιος Σάμιος

Folli Follie: Μπαράζ παραιτήσεων – Νέος CEO ο Γεώργιος Σάμιος

Δύο ακόμη παραιτήσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie ανακοινώθηκαν σήμερα, ύστερα από τη χθεσινή παραίτηση του επί 5μήνου διευθύνοντος συμβούλου Αναστάσιου Φράγκου, ο οποίος αδυνατεί να συνεχίσει για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και επιστρέφει στη μόνιμη χώρα διαμονής του.

Σήμερα ανακοινώθηκε η παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie των κ.κ. Βύρωνα Μπαλή για προσωπικούς λόγους και Ανδρέα Κουτούπη.

Πρόκειται για εξελίξεις που φανερώνουν το αδιέξοδο αλλά και τη δυσκολία του εγχειρήματος της διάσωσης της εταιρείας, δεδομένου αυτές οι τρεις παραιτήσεις προστίθεται στην πολυάριθμες που έχουν λάβει χώρα εδώ και 13 μήνες που έχει βγει το σκάνδαλο στην επιφάνεια.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο οικονομικός διευθυντής, Γεώργιος Σάμιος, διατηρώντας παράλληλα και τη σημερινή του θέση.

«Η συμβολή του στο νευραλγικής σημασίας οικονομικό τομέα είναι καταλυτική, και η οργανωτική του εμπειρία αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη για τον όμιλο» επισημαίνει η εταιρεία.

Θέση στο δ.σ. της εταιρείας λαμβάνει και ο κ. Ν. Φαλδαμής, ο οποίος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση έχει 30ετή εμπειρία σε διοίκηση μεγάλων εταιρικών μονάδων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και ο κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ως Μη Εκτελεστικά Μέλη.

Ο κ. Κανελλόπουλος, έχοντας σημαντική γνώση του Ομίλου, όντας ήδη μέλος του δ.σ. στις θυγατρικές του Ομίλου στα Βαλκάνια, θα συμβάλλει στο συντονισμό των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως προ περίπου 15 ημερών είχε παραιτηθεί από τη Folli Follie και ο κ. Χαράλαμπος Κύρκος, έμπειρο τραπεζικό στέλεχος, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος τα Ελεγκτικής Επιτροπής, ενώ είχε παραμείνει στη θέση του μόλις δυόμιση μήνες.

Πάντως, ο κ. Ανδρέας Κουτούπης επανεξελέγη στο δ.σ. και στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας ως Πρόεδρος, με μέλη τους κ.κ. Α. Γούναρη και Ν. Φαλδαμή.

Κατόπιν αυτών των αλλαγών, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie έχει ως εξής:

1 ΑΒΡΑΑΜ Κ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ - Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος 

2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΙΟΣ - Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος 

3. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

4. ΝΙΚΟΣ ΦΑΛΔΑΜΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

5. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΟΝΤΑΣ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

7. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - Μη Εκτελεστικό Μέλος 

8. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ - Μη Εκτελεστικό Μέλος 

9. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

10 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

11. ΖHANG HAOLEI - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εν όψει των ανωτέρω, η εταιρεία ανακοινώνει περαιτέρω ότι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας έχει ως εξής:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ – Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής

ΑΒΡΑΑΜ ΓΟΥΝΑΡΗΣ – Μέλος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΛΔΑΜΗΣ – Μέλος