Eurobank: Πάνω από το 5% η συμμετοχή της Capital Group

Eurobank: Πάνω από το 5% η συμμετοχή της Capital Group

Άνω του ορίου του 5% διαμορφώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Capital Group Companies στην Τράπεζα Eurobank, έπειτα από την ολοκλήρωση της αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας µε καταβολή µετρητών και της έναρξης διαπραγµάτευσης των νέων κοινών µετοχών της στο Χρηµατιστήριο Αθηνών στις 2 ?εκεµβρίου 2015.

Αναλυτικά, η Eurobank αναφέρει:

1. Σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στο άρθρο 14 του ν. 3556/2007 και µε βάση τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Eurobank από την εταιρεία «The Capital Group Companies, Inc.» (εφεξής «Capital») στις 4 ?εκεµβρίου 2015, το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου επί των κοινών µετοχών της Eurobank που κατείχε έµµεσα η Capital, επί του συνολικού αριθµού δικαιωµάτων ψήφου της Eurobank, περιλαµβανοµένων των δικαιωµάτων ψήφου που κατέχει το Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (εφεξής «ΤΧΣ»), υπερέβη, στις 2 ?εκεµβρίου 2015, του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθµού των δικαιωµάτων ψήφου της Eurobank, καθώς το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου της Capital διαµορφώθηκε σε 8,3421%. Το εν λόγω ποσοστό αφορά σε 182.358.578 δικαιώµατα ψήφου της «Capital Research and Management Company» (εφεξής «CRMC»), ελεγχόµενης εταιρείας της Capital.

2. Σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στο άρθρο 7α (παρ. 6 περ. γ) του ν. 3864/2010, µε βάση τη σχετική ενηµέρωση που έλαβε η Eurobank από την εταιρεία Capital στις 4 ?εκεµβρίου 2015, το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου επί των κοινών µετοχών της Eurobank που κατέχει έµµεσα η Capital, επί του συνολικού αριθµού δικαιωµάτων ψήφου της Eurobank, εξαιρουµένων των δικαιωµάτων ψήφου που κατέχει το ΤΧΣ, υπερέβη, στις 2 ?εκεµβρίου 2015, του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθµού των δικαιωµάτων ψήφου της Eurobank, καθώς το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου της Capital διαµορφώθηκε σε 8,5457%. Το εν λόγω ποσοστό αφορά σε 182.358.578 δικαιώµατα ψήφου της CRMC, ελεγχόµενης εταιρείας της Capital.

Επίσης, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, η Eurobank γνωστοποιεί, και με βάση τη σχετική ενημέρωση που έλαβε από την εταιρεία «Mackenzie Financial Corporation» («MFC») στις 3 Δεκεμβρίου 2015, ότι, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2 Δεκεμβρίου 2015, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατέχει η MFC, επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το ΤΧΣ, κατήλθε, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank.