Deutsche Bank: Στο τραπέζι η πρόταση για συμφωνία με την Commerzbank

Deutsche Bank: Στο τραπέζι η πρόταση για συμφωνία με την Commerzbank

Στο τραπέζι έπεσε και πάλι η πρόταση για δημιουργία μίας μεγάλης γερμανικής τράπεζας, με τη συγχώνευση μερικών «αδύναμων» κρίκων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Πολ Αχλάιτνερ.

Ο Πολ Αχλάιτνερ μίλησε με μεγάλους μετόχους της τράπεζας και κυβερνητικούς αξιωματούχους για το ενδεχόμενο να συνενωθεί η Deutsche Bank με την Commerzbank, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες συζητήσεις ούτε κάποια συμφωνία. Ωστόσο, τέτοιου είδους «ταιριάσματα» έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, καθώς η Γερμανία προσπαθεί να συντηρήσει ένα χρηματοπιστωτικό γίγαντα που να ανταπεξέρχεται στην τεράστια οικονομία της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επανεμφάνιση του συγκεκριμένου σχεδίου αποδεικνύει τις πιέσεις που υφίσταται ο Αχλάιτνερ για να βγάλει την Deutsche Bank από έναν «φαύλο κύκλο».

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 1,5% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές σημείωσαν ιστορικό χαμηλό. Φέτος οι μετοχές έχουν χάσει το 40% της αξίας τους.

Η Commerzbank υποχωρεί επίσης 1,5%, φτάνοντας τις φετινές της απώλειες στο 25%.

Η κερδοφορία και ο έλεγχος του κόστους είναι «βασικές προϋποθέσεις» για τις συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Goldman Sachs, Βολφγκανγκ Φινκ.

«Δεν είμαστε ακόμα σ'' αυτό το σημείο. Θα γίνει, αλλά νομίζω ότι έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι να γίνει πραγματικά εφικτό», δήλωσε, αναφερόμενος στις συμφωνίες εν γένει. Η Deutsche Bank κατέγραψε το τρίτο διαδοχικό έτος ζημιών το 2017.