Deutsche Bank: Αυξάνει σημαντικά τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

Deutsche Bank: Αυξάνει σημαντικά τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

Σε σημαντική ανοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, επικαλούμενη την έντονη μεταβλητότητα που κυριάρχησε στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, ενώ παράλληλα διατηρεί σύσταση «buy» για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank και σύσταση «Hold» για την Τρ. Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, η DB αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική στα 2,10 ευρώ, από 1,40 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha Bank στα 1,90 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως και για την Τρ. Πειραιώς στα 1,50 ευρώ, από 0,70 προηγουμένως. Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, τα προ προβλέψεων κέρδη παραμένουν κρίσιμος παράγοντας για την οργανική μείωση των NPEs, ενώ η προσπάθεια περιορισμού των προβληματικών δανείων χαρακτηρίζεται ως ο μοναδικός δρόμος για να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να έχουν μέλλον.

«Γνωρίζουμε ότι σχεδόν τα μισά ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών είναι μη εξυπηρετούμενα, γεγονός που αποτελεί σημαντική πρόκληση για να μπορέσουν οι τράπεζες να λειτουργήσουν ουσιαστικά σε μία χώρα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την μακροοικονομική προσαρμογή που έπρεπε να γίνει, σε συνδυασμό με τις αλλαγές νοοτροπίας σε επίπεδο αποπληρωμής χρεών», σημειώνει η Deutsche Bank.

Ο οίκος κάνει επίσης λόγο για αμετάβλητα καθαρά έσοδα από τόκους σε τριμηνιαία βάση για τις τρεις τράπεζες που καλύπτει, καθώς η συρρίκνωση των περιθωρίων αντισταθμίζεται από την βελτίωση στις χορηγήσεις νέων δανείων. Τα έσοδα από προμήθειες είναι αυτά που θα δώσουν ώθηση στα κέρδη τριμήνου και οφείλονται στη σημαντική παραγωγή νέων χορηγήσεων.