Cyprus Airways: Επιστρέφει με δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα

Cyprus Airways: Επιστρέφει με δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεχίζεται ο... συνωστισμός των αεροπορικών εταιρειών στο Ελ. Βενιζέλος, πιστοποιώντας την ελκυστικότητα της ελληνικής αεροπορικής αγοράς αλλά και το momentum του τουρισμού. Χθες, η Cyprus Airways σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ανακοίνωσε την επανέναρξη των πτήσεων από Κύπρο προς Ελλάδα και Αθήνα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην ελληνική αγορά.

Η Cyprus Airways (ρωσικών συμφερόντων πλέον που έχουν αγοράσει το ιστορικό σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών), θα συνδέει την Λάρνακα με την Αθήνα, ξεκινώντας αρχικά με δύο πτήσεις την εβδομάδα από τις 29 Μαρτίου 2018 και τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από 1η Ιουνίου 2018.

Στόχος είναι να πάρει μερίδιο σε μια αγορά περίπου ενός εκατ. επιβατών που διακινούνται από το αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» της Λάρνακας προς την Αθήνα. Αυτοί, είτε έχουν προορισμό την Αθήνα, είτε κυρίως συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Μ. Βρετανία, Γερμανία

Να σημειωθεί ότι στην ίδια γραμμή ήδη δραστηριοποιούνται άλλες τέσσερις εταιρίες, η Aegean, η Blue Air, η Combalt και η TUS.

Μάλιστα, όπως τόνισε χθες κατά την παρουσίαση η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του ΔΑΑ Ιωάννα Παπαδοπούλου «η Κύπρος είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για το ΔΑΑ με μερίδιο 7,5% της κίνησης». Από το 2013 έχει αυξηθεί πάνω από 73% η κίνηση από Λάρνακα, ενώ το 2017 υπήρξε αύξηση πάνω από 14% έναντι του 2016. Επίσης, και στο πρώτο δίμηνο φέτος, καταγράφεται αύξηση 17%. Είναι μάλιστα ισορροπημένη αγορά με το 52% εξ αυτών να είναι κάτοικοι Κύπρου», τόνισε η κα Παπαδοπούλου.

Η Αθήνα πάντως είναι ο τρίτος προορισμός που επιλέγουν να πετάξουν οι Κυπριακές Αερογραμμές μετά την επανεκκίνησή τους με νέα ιδιοκτησία. Έχουν προηγηθεί η Αγία Πετρούπολη και το Τελ Αβίβ, όπου στους πρώτους μήνες πτήσεων 50.000 επιβάτες έχουν διακινηθεί.

H Κική Χάιδα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Cyprus Airways, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «μελετάμε κι άλλα δρομολόγια προς την Ελλάδα για το 2018 -2019, καθώς στόχος είναι να τα αυξήσουμε από Λάρνακα. Πιστεύουμε και θα επενδύσουμε σε αυτό» ανέφερε η κα Χαϊδά.

Τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία ρωσικών συμφερόντων εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε τέσσερις προορισμούς.

Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα. Όλες οι πτήσεις της Cyprus Airways λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής.