Bloomberg: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο

Bloomberg: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο

Την ανάγκη για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα εκφράζουν αρκετοί αναλυτές, σημειώνοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι για την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι στη χώρα έχει επέλθει σταθερότητα, στην πραγματικότητα αυτή την περίοδο παίζεται το πολιτικό του μέλλον, καθώς η κατάρρευση της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες οδηγεί σε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας πρόκειται να δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για το αν τα χρόνια των αναταραχών έχουν μείνει στο παρελθόν», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία προηγείται και θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν άμεσα.

«Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καλά νέα για τους επενδυτές», δήλωσε ο Wolfango Piccoli, της Teneo Intelligence. «Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο εδώ και εβδομάδες, και όσο πιο γρήγορα γίνονται οι εκλογές, τόσο το καλύτερο», σημείωσε.

«Τουλάχιστον η αποχώρηση του Καμμενού βοηθάει ώστε να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών που αυξήθηκε εξαιτίας της παλινωδίας του», τόνισε ο Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group στο Λονδίνο.

Handelsblatt: Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 26η Μαΐου

Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού Τύπου βρίσκεται η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την ελληνική κυβέρνηση και οι πολιτικές εξελίξεις που σηματοδοτεί, αποδίδοντας τo «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου στα διαφορετικά συμφέροντα των πολιτικά ανόμοιων εταίρων.

Ειδικότερα, η Handelsblatt αναφέρει σε δημοσίευμά της πως «Ο Τσίπρας θα μπορούσε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά παραμένει ανοιχτό για πόσο καιρό θα άντεχε να παραμείνει αρχηγός μιας κυβέρνησης μειοψηφίας».

Όπως αναφέρει, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα αναζητά κατά περίπτωση ad hoc πλειοψηφίες στη βουλή. «Αυτό θα σήμαινε όμως για την Ελλάδα πολύμηνη στασιμότητα. Για το λόγο αυτό πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και ως πιθανότερη ημερομηνία προβλέπουν την 26η Μαΐου», προσθέτει η Handelsblatt.

Διαβάστε ακόμα:

- Γερμανικός Τύπος για Ελλάδα: Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 26η Μαΐου