BlackRock: Tα διοικητικά συμβούλια είναι πιο αποτελεσματικά όταν συνυπάρχουν άνδρες - γυναίκες

BlackRock: Tα διοικητικά συμβούλια είναι πιο αποτελεσματικά όταν συνυπάρχουν άνδρες - γυναίκες

Την ανάγκη να αλλάξει η σύσταση των διοικητικών συμβουλίων σε αμερικανικές και καναδικές εταιρείες προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες επισημαίνει η BlackRock. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως στηρίζει τις αποφάσεις των μετόχων για ενίσχυση των θέσεων που καλύπτονται από το «αδύναμο φύλο» στα διοικητικά συμβούλια.

«Το ενδιαφέρον μας έχει επικεντρωθεί στο να αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών που μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των αμερικανικών εταιρειών, επειδή, προς το παρόν, η πρόοδος που καταγράφεται στις ΗΠΑ είναι μικρότερη σε σχέση με τις άλλες αγορές» αναφέρεται σε έκθεση της BlackRock.

«Η διαφοροποίηση των διοικητικών συμβουλίων, όσον αφορά το γένος, είναι σημαντική για τη διατήρηση της προοπτικής των επενδύσεων, δεδομένου ότι, όπως έχει αποδειχθεί, οι ομάδες που απαρτίζονται από διαφορετικά φύλα λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούν να εξετάζουν πιο αποτελεσματικά -όποτε κριθεί απαραίτητο- διάφορες εναλλακτικές στις ήδη υπάρχουσες στρατηγικές».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομική εταιρεία Catalyst, οι γυναίκες κατέχουν περίπου το 1/5 των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών του S&P 500.