BNP Paribas: Πρόβλεψη €900 εκατ. για την ιταλική θυγατρική της

BNP Paribas: Πρόβλεψη €900 εκατ. για την ιταλική θυγατρική της

Η γαλλική BNP Paribas θα εγγράψει στον ισολογισμό της πρόβλεψη ύψους 900 εκατ. ευρώ, καθώς θα χρειαστεί να ενισχύσει κεφαλαιακά την ιταλική θυγατρική της, BNL, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πρώτης.

Ουσιαστικά, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας θα κρατήσει “στην άκρη” περισσότερα κεφάλαια για το παράρτημα της BNL, σύμφωνα με το Marketwatch.

Η τράπεζα απέδωσε την επιλογή της στις πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις που έχει επιβάλει για τις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η BNP Paribas επιβεβαίωσε παράλληλα πως θα διατηρήσει τον στόχο της για διανομή του 45% των κερδών της με τη μορφή μερίσματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΚΤ έθεσε κατώτατο όριο για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της BNP, στο 10% για το 2016, ενώ το ποσοστό αυτό είχε διαμορφωθεί στο 10,9% στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, η ΕΚΤ ορίζει ως στόχο να βρεθεόι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της BNP στο 11,5% έως το 2019, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Η μετοχή της BNP ενισχύεται σε ποσοστό 8% από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται σε 66 δισ. ευρώ.