Al Arabiya: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα $200 το βαρέλι, αν τεθούν κυρώσεις στην Σ. Αραβία

Al Arabiya: Το πετρέλαιο θα φτάσει τα $200 το βαρέλι, αν τεθούν κυρώσεις στην Σ. Αραβία

Σε τιμές ρεκόρ θα μπορούσε να φτάσει το πετρέλαιο, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Al Arabiya, του μεγαλύτερου σαουδαραβικού μέσου ενημέρωσης.

Ενδεχόμενες κυρώσεις θα μπορούσαν να στείλουν τις τιμές του πετρελαίου στα 100, ακόμη και στα 200 δολάρια το βαρέλι, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του καναλιού, Τουρκί Αλντακιλ.

Όπως έγραψε σε άρθρο του, «εάν επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, θα αντιμετωπίσουμε μια οικονομική καταστροφή που θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο. Η Σαουδική Αραβία μπορεί να περιορίσει την παραγωγή στα 7,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όποτε αν τώρα η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στα 80$ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι τιμές θα φτάσουν στα 100 ή και 200$».

Η προειδοποίηση από τον δημοσιογράφο του Al Arabiya έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ, και μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι- κατοίκου των ΗΠΑ και αντιφρονούντα - μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Σ'' αυτό το πλαίσιο, το brent διαπραγματεύεται κοντά στα $81,43, σημειώνοντας κέρδη 1,2%. Το αργό WTI παρέμεινε κοντά στα $72,12 το βαρέλι κερδίζοντας κάτι παραπάνω από 1%.

AP Photo