Aegean: Με κινητήρες της Pratt & Whitney θα πετούν τα νέα αεροσκάφη

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 19:23
-A +A
Aegean: Με κινητήρες της Pratt & Whitney θα πετούν τα νέα αεροσκάφη

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Στην υπογραφή προσυμφώνου με την αμερικανική εταιρεία Pratt & Whitney για την κατασκευή των κινητήρων GTF™ του καινούριου στόλου της που θα απαρτίζεται από Airbus της οικογένειας Α320neo προχώρησε την Τετάρτη το απόγευμα η Aegean Airlines, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία καθώς οι κινητήρες GTF™ είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά, σε μείωση κατανάλωσης, περιορισμού ρύπων και ήχου, ενώ έχουν και πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Η Pratt & Whitney δεν θα εξοπλίσει μόνο τα 42 αεροσκάφη Α320neo και Α321neo, αλλά και επιπλέον 20 αεροσκάφη που η Aegean θα αποκτήσει μέσω leasing προς τα τέλη του 2019 με αρχές του 2020 και θα αφορούν τη σταδιακή αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου.

Το προσύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης και o κ. Rick Deurloo, πρώτος Αντιπρόεδρος πωλήσεων, marketing και υποστήριξης πελατών του αμερικανικού ομίλου.

Με την κίνηση αυτή, η Aegean Airlines επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η ελληνική εταιρεία με κινητήρες V2500®.

H οικογένεια κινητήρων GTF της Pratt & Whitney αποτελεί την νέα γενιά κινητήρων εμπορικών αεροσκαφών. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, περισσότερα από 290 αεροσκάφη σε 32 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με κινητήρες GTF™.

Οι κινητήρες GTF™ αποτελούν την οικονομικότερη και πλέον φιλική προς το περιβάλλον διαθέσιμη στην αγορά λύση. Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας τους στις αρχές του 2016, οι κινητήρες GTF έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην Aegean Airlines τις υπηρεσίες συντήρησης των κινητήρων, μέσω μακροχρόνιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υπηρεσίες συντήρησης υψηλής ποιότητας για τους κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Σημειώνεται πως η προμήθεια των κινητήρων αποτελεί μέρος της επένδυσης 5 δισ. δολαρίων της Aegean για την ανανέωση του στόλου της με την προμήθεια έως 42 αεροπλάνων A320neo από την κατασκευάστρια Airbus.

AEGEAN

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η επιλογή των κινητήρων GTF™ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια συνεργασία μας με την Pratt & Whitney. Τα αεροσκάφη μας θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της νεότερης και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να έχει σημαντική βελτίωση της αποδοτικότητας της εταιρείας μας μέσω εξοικονόμησης στην κατανάλωση καυσίμων, καθώς και της βελτίωσης του κόστους μέσω της μακροχρόνιας σύμβασης συντήρησης των κινητήρων, η οποία αποτελεί κομμάτι αυτής της συμφωνίας».

Από την πλευρά του ο κ. Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney σημείωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας μας με την Aegean, μια σχέση που ξεκίνησε από την αρχή της αεροπορικής εταιρείας το 1999. Ο κινητήρας GTF έχει φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία του κλάδου των αερομεταφορών και θα προσφέρει στην Aegean αποδεδειγμένη απόδοση και περιβαλλοντικά οφέλη. Μας τιμά το γεγονός ότι θα εξοπλίσουμε και υποστηρίξουμε το νέο στόλο της οικογένειας A320neo της AEGEAN στο μέλλον».

Στην τελετή που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, επισημαίνοντας τη σημασία της συμφωνίας στην προσπάθεια εμβάθυνσης της στρατηγικής σχέσης συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα. Παράλληλα, μιλώντας για την Aegean τόνισε ότι «έχω διανύσει τεράστιες αποστάσεις με με την Aegean Airines και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με τη συνέπεια των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση. Δεν είναι τυχαίο ότι η Aegean βραβεύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια ως η καλύτερη περιφερειακή εταιρεία της Ευρώπης».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα