ARTOZA 2019: Λαμπρά εγκαίνια για τη μεγαλύτερη γιορτή του κλάδου

ARTOZA 2019: Λαμπρά εγκαίνια για τη μεγαλύτερη γιορτή του κλάδου

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, εγκαινιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, η16η Διεθνής Έκθεση ARTOZA 2019, στο Metropolitan Expo, η μεγαλύτερη έκθεση της ελληνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που θα διαρκέσει από 22 – 25 Φεβρουαρίου.

Μια έκθεση με αξιοζήλευτη ιστορία τριών δεκαετιών, με την τεχνογνωσία και την άριστη οργανωτική σφραγίδα της FORUM AE, αλλά και με την καθολική στήριξη των θεσμικών φορέων του κλάδου, η ARTOZA επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τον τίτλο της, ως ο απόλυτος εκθεσιακός θεσμός και η πιο λαμπρή γιορτή για την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη χώρα μας.

Με motto της έκθεσης «Eδώ ζυμώνεται το μέλλον» τιμήθηκε το χθες, στην πιο λαμπρή γιορτή του κλάδου αφού βραβεύτηκαν οι ιστορικές προσωπικότητες της ελληνικής Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής.

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα βραβεύτηκαν οι επτά καταξιωμένοι ζαχαροπλάστες - αρτοποιοί που με την παρουσία τους σφράγισαν την ιστορική πορεία και την εξέλιξη του κλάδου, με την προσωπική τους εμπλοκή στα συνδικαλιστικά και επιχειρηματικά δρώμενα. Πρόκειται για προσωπικότητες καθολικά αποδεκτές στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Οι βραβευθέντες είναι οι κύριοι Γιώργος Αντωνιάδης, πολυβραβευμένος βιρτουόζος αρτοποιός, Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΟΕΖΕ, Ηλίας Έξαρχος, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μανώλης Κότσικας, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπαφιλίππου, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου, Παύλος Σινίκης και Δημήτρης Στεργίου.

Η βράβευση αυτή ήταν ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της σπουδαίας προσφοράς στον κλάδο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία της εταιρείας FORUM AE και των δύο Ομοσπονδιών, της Ομοσπονδίας Αρτοποιιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με στιγμιότυπα από την επαγγελματική και συνδικαλιστική του δράση του καθενός από τους βραβευθέντες.

Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων στην είσοδο του Metropolitan Expo από τους κ.κ. αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα, τη Χαρά Καφαντάρη βουλευτή Β΄Αθήνας και εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, τον Κωσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, τον Νίκο Χουδαλάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της FORUM AE, τον Μιχάλη Μούσιο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας και τον Γιάννη Γλύκο, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Εδώ και δύο μέρες λοιπόν η καρδιά της ελληνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής κτυπά στην ARTOZA 2019 και το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας έχει ήδη μετατραπεί σε ένα απέραντο businessforum, γεμάτο εποικοδομητικές επαφές, κερδοφόρες συμφωνίες και πολύπλευρη επιμόρφωση και ενημέρωση. Περισσότεροι από 270 κορυφαίοι εκθέτες, από όλο το φάσμα της προμηθευτικής αγοράς, θα συνεχίσουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου να υποδέχονται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες σε μια πραγματικά μεγάλη, ανανεωμένη και σύγχρονη έκθεση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών σε Α' Ύλες, Εξοπλισμό, Μηχανήματα και Υπηρεσίες για τους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Σοκολατοειδών Προϊόντων.

Τα μοντέρνα, πλούσια σε εκθέματα, υπηρεσίες και καινοτομίες περίπτερα των εκθετών -ανάμεσά τους οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής- αναπτύσσονται σε μικτή εκθεσιακή επιφάνεια 27.000 τ.μ., προσφέροντας στους χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και από την Κύπρο και τις όμορες χώρες των Βαλκανίων, ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αγορά του κλάδου.