Πτώση κερδών και πωλήσεων για την Apple

Πτώση κερδών και πωλήσεων για την Apple

Οι χαμηλές πωλήσεις iPhone, κυρίως στην κινεζική αγορά, οδήγησαν σε πτώση τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple το δ'' τρίμηνο του 2018, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται «δυνατό» δεδομένου ότι περιλαμβάνει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα η Apple ανακοίνωσε έσοδα 84,3 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 4,5% σε ετήσια βάση, ενώ οριακή πτώση - μικρότερη του 1% - σημείωσαν και τα κέρδη της, που έφτασαν τα 19,7 δισ. δολάρια, ή 4,18 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο τα αποτελέσματα αυτά μάλλον ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο 5%. Και αυτό γιατί οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις ύψους 83,97 δισ. δολαρίων και κέρδη 4,17 δολάρια ανά μετοχή.

Γεγονός παραμένει, βέβαια ότι είναι η πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία που η Apple, σημειώνει πτώση πωλήσεων και κερδών εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Η μετοχή της Apple έχει ανακάμψει από τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά παραμένει κατά περίπου 266 δισ. μικρότερη σε σχέση με το ρεκόρ του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων που είχε φθάσει πέρυσι τον Αύγουστο.