Τζ. Πάιατ: Τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη

Τζ. Πάιατ: Τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη

Στη δήλωση ότι τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών τα κέρδισε η Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ καθώς, όπως τόνισε,  η πόλη θα επιστρέψει στον ιστορικό της ρόλο σαν πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

«Eίμαι πεπεισμένος ότι τα μεγαλύτερα οφέλη από τη συμφωνία βρίσκονται εδώ και ότι η Θεσσαλονίκη θα επιστρέψει στον ιστορικό της ρόλο σαν πρωτεύουσα των Βαλκανίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ σε ομιλία του σήμερα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΘ ΑΕ  Σωτήρη Θεοφάνη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, στις δηλώσεις του επεσήμανε πως ήταν πολύ θετική εκτίμηση των Αμερικανών στρατιωτών σχετικά με την εμπειρία τους αυτό τον χειμώνα στο Στεφανοβίκειο.

«Είχαν μοναδικές ευκαιρίες να γυμναστούν, να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη γεωγραφικότητα που έχει η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πάιατ.

«Επίσης εκτιμώ κάτι που τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας ότι ο συνεταιρισμός μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων μας στο ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνει την δέσμευση της Ελλάδας στη συμμαχία αλλά και τη δέσμευση των ΗΠΑ στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Ενδιαφερόμαστε στην επιτυχία και τη ζωτικότητα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης γιατί αυτό συνδέεται με το ενδιαφέρον μας και στην επιτυχία και ζωτικότητα της βόρειας Ελλάδας και των περιοχών της Μακεδονίας», σημείωσε ο κ. Πάιατ.

Ερωτώμενος για το αν θα ξαναχρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ το λιμάνι ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε πως «Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα αλλά από ότι έχω δει δείχνει ότι θα συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που η Θεσσαλονίκη παρέχει. Επίσης είμαστε έντονα επικεντρωμένοι και στην Αλεξανδρούπολη αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε (στη Θεσσαλονίκη)».