Τουρκικός Τύπος: Νέα σκανδαλώδης απόφαση της Ελλάδας το άσυλο στον τρίτο αξιωματικό

Τουρκικός Τύπος: Νέα σκανδαλώδης απόφαση της Ελλάδας το άσυλο στον τρίτο αξιωματικό

Ως μια νέα σκανδαλώδη απόφαση της Ελλάδας χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος την χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό, τον λοχαγό Ugur Ucan, από την δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου. 

«Νέα απόφαση σκάνδαλο της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Hurriyet, που υπογράφει ο ανταποκριτής της στην Ελλάδα, Γιώργος Κιρμπάκης. Στο άρθρο της η τουρκική εφημερίδα κάνει αναδρομή στην άφιξη των "οκτώ", μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2006, καθώς και τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για μέλη του δικτύου που έχει συστήσει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και ο τίτλος της Cumhuriyet, η οποία αφού αναφέρεται στα δρακόντια μέτρα φύλαξης των αξιωματικών "σε μυστική τοποθεσία έξω από την Αθήνα, πιθανόν σε εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο, από 90 Έλληνες αστυνομικούς ειδικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ", επαναλαμβάνει τις εκτιμήσεις του ελληνικού τύπου ότι θα δοθεί άσυλο και στους υπόλοιπους 5 αξιωματικούς, καθώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί δεδικασμένο.

Το Haberturk επαναλαμβάνοντας τα περί σκανδάλου, τονίζει ότι μόλις εκδοθούν και οι υπόλοιπες αποφάσεις χορήγησης ασύλου και οι "Οκτώ" λάβουν στα χέρια τους τα απαραίτητα έγγραφα, θα μπορούν να μεταβούν ως πρόσφυγες σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν.