Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρ. Ριβλίν
Αικ. Σακελλαροπούλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρ. Ριβλίν

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την ανάληψη των καθηκόντων της συνεχάρη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, ο οποίος και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό για την πανδημία, καλώντας την επισκεφθεί το Ισραήλ ευθύς ως οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας η κ. Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για τις ευχές και απεδέχθη την πρόσκλησή του.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναφέρθηκε επίσης στην επιδημία της πανδημίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό. Επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ανέφερε δε ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmud Αbbas, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ιός δεν αναγνωρίζει σύνορα και πολιτικές διαμάχες.

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών στον οικονομικό τομέα.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σύμπραξη και στον επιστημονικό τομέα, καθώς η πρόκληση είναι κοινή για τους δύο λαούς.

Μάλιστα η Κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον ισραηλινό ομόλογό της και ευχήθηκε σε εκείνον και τον Ισραηλινό λαό Shabbat Shalom στα εβραϊκά όπως γνωστοποίησε με tweet η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.