Αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό ο Ν. Κοτζιάς

Αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό ο Ν. Κοτζιάς

Την απειλή του περί αποχαρακτηρισμού απόρρητων εγγράφων από διαπραγματεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για το Σκοπιανό φέρεται να υλοποίησε ο Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, μια διαδικασία η οποία είναι σχετικά απλή.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο Νίκος Κοτζιάς θα καταθέσει τα έγγραφα αυτά στη Βουλή εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα υπερασπιστεί τόσο τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την πΓΔΜ όσο και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Τσίπρας - Ζάεφ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών έχει κατ'' επανάληψη το τελευταίο διάστημα μιλήσει για τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς το Σκοπιανό ενώ σήμερα ξέσπασε σφοδρή κόντρα στη Βουλή με πρωταγωνιστές την Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, καθώς η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό για συνεργασία με το καθεστώς Χόνεκερ. «Και επιτρέψτε μου να το πω. Παρακολουθώ τον Υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ», είπε στην ομιλία της η κυρία Μπακογιάννη, φράση που έκανε τον υπουργό να τιναχθεί από την καρέκλα του.

Η ίδια παρά τις αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σε έντονο ύφος, καλώντας τον υπουργό να καταθέσει τα απόρρητα έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής. «Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε», συμπλήρωσε με νόημα.

Διαβάστε ακόμα: 

- «Βόρεια Μακεδονία» αποκαλεί ήδη τα Σκόπια ο Ν. Κοτζιάς