Τ. Πάιατ: Στο υψηλότερο επίπεδο η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας, συνεργασία για τα F-35

Τ. Πάιατ: Στο υψηλότερο επίπεδο η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας, συνεργασία για τα F-35

Το μήνυμα πως η αμυντική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να την περαιτέρω ενίσχυση της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στέλνει με δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στo ανώτατο επίπεδo, έχουν χαιρετίσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει τα F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σημειώνει στη δήλωσή του ο Τζέφρι Πάιατ και τόνισε ότι «έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για την προμήθεια και συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης (σ.σ. των F-35), το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα. Όλες οι αναφορές για το αντίθετο είναι ψευδείς και συνιστούν παραποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ»».

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «η αμυντική σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είναι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη» και δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες για τη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα.

Πρόσθεσε δε ότι για να ενδυναμωθεί αυτή η συνεργασία γίνονται καθημερινά προσπάθειες, στις οποίες περιλαμβάνεται η μελλοντική απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα και σημείωσε πως «ο δρόμος για την απόκτηση των F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται στις επιτυχίες του προγράμματος αναβάθμισης των ελληνικών F-16 Viper».