Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 13:11

-A +A

Στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ ο εμπνευστής της «γαλάζιας πατρίδας»

Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 13:11
Στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ ο εμπνευστής της «γαλάζιας πατρίδας»
-A +A

Στο τουρκικό ΓΕΕΘΑ τοποθέτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί, τον εμπνευστή της περίφημης «Γαλάζιας Πατρίδας» εν μέσω πανδημίας και αυστηρών περιορισμών στην Τουρκία, αλλά και πριν από την διαδικασία κρίσεων στον στρατό της χώρας που γίνεται συνήθως τον Ιούνιο. Η κίνηση αυτή μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα κατά πόσο πρόκειται για κάποιου είδους παροπλισμού του τούρκου ναυάρχου μέσω προαγωγής.

Σημειώνεται ότι το προεδρικό διάταγμα σχετικά με την μετάθεση του μέχρι σήμερα Επιτελάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ), δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβερνήσεως σήμερα 16/05/2020 και φέρει την υπογραφή του Τ. Ερντογάν.

Ο ναύαρχος Γιαϊτζί θεωρείται ένας από τους εμπνευστές της «Γαλάζιας Πατρίδας», ενώ είχε έρθει σε ρήξη με τον νυν Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Μάλιστα, ο Γιαϊτζί υποστήριζε ότι η Τουρκία και η Λιβύη θα μπορούσαν οριοθετήσουν ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ τους ώστε να διεκδικήσουν ΑΟΖ έως και την Κρήτη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα