Σε ετοιμότητα η Τουρκία για την «Γαλάζια Πατρίδα»

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 09:39
-A +A
Σε ετοιμότητα η Τουρκία για την «Γαλάζια Πατρίδα»

Αντίστροφη μέτρηση για την «Γαλάζια Πατρίδα», τη μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Τουρκία, η οποία θα διεξαχθεί σε Αιγαίο και Μεσόγειο από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι 8 Μαρτίου.

Το σύνολο των πλοίων θα είναι εξοπλισμένο με πλήρη φόρτο μάχης και θα διεξαχθούν προσβολές στόχων σε θάλασσα και αέρα. Τα τουρκικά ΜΜΕ στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η άσκηση θα δοκιμάσει τη διαλειτουργικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην άσκηση θα πάρουν μέρος συνολικά 102 πλοία στα οποία περιλαμβάνονται φρεγάτες, κορβέτες και αποβατικά. Παράλληλα θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά οι τουρκικής κατασκευής Cirit και Umtas ενώ ενεργό ρόλο θα έχουν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

Πάντως τη στιγμή που η ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ο Χουλούσι Ακάρ με νέες δηλώσεις του προχθές επεσήμανε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 14/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα