Προσκόμματα στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ εγείρει η Τουρκία

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, 15:15 - Τελευταία ενημέρωση: 18:35
-A +A

Η Τουρκία θέτει ζητήματα στο υπό κατάρτιση, από τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, επιχειρησιακό σχέδιο της Συμμαχίας για την επιτήρηση και τον έλεγχο των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, προσπαθώντας να αναιρέσει με αυτόν τον τρόπο τη θετική στάση της στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ - σε επίπεδο υπουργών 'Αμυνας.. Αυτό επιβεβαίωναν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα των "Νέων".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία θέτει πολλαπλά αβάσιμα ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ αρνείται την επιστροφή προσφύγων-μεταναστών στα παράλια της. Τα πολλαπλά ζητήματα άπτονται της πάγιας τακτικής της Τουρκίας να μεταφέρει στο ΝΑΤΟ τις παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σχολιάζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, επισήμαναν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο για την αποστολή του ΝΑΤΟ ανατολικά των νησιών του Αιγαίου προς τα μικρασιατικά παράλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι στο υπό κατάρτιση επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχουν κάποια θέματα με τα οποία δεν συμφωνεί η Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά εμμένει στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ - στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών 'Αμυνας- με την οποία συμφώνησε και η Τουρκία υπενθύμιζαν...

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανασίου Δαβάκη

Την ανησυχία του για τις συνεχείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλει την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από αυτό, ενώ ταυτόχρονα αρνείται την επιστροφή μεταναστών στο έδαφός της, εκφράζει ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης,.

Παράλλληλα, καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις διαβεβαιώσεις της ότι τα Δωδεκάνησα περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό και ότι η τουρκική πλευρά θα αναλαμβάνει την επιστροφή στο έδαφός της όσων πλοιαρίων με πρόσφυγες - μετανάστες εντοπίζονται εντός των χωρικών υδάτων της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 13/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα