Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ευθύνεται για την ένταση στο Αιγαίο

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ευθύνεται για την ένταση στο Αιγαίο

Μία μόλις ημέρα μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς από Τούρκους κατά Ελλήνων αλιέων στη Λέρο και ενώ η τουρκική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόλυτη κρίση, ο Μ. Τσαβούσογλου βρήκε στην Ελλάδα έναν εύκολο στόχο, κατηγορώντας την ότι προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, μιλώντας στη 10η Διάσκεψη Πρεσβευτών που πραγματοποιείται στην Τουρκία υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει... περίεργα πράγματα στο Αιγαίο «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της».
Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο για επιθετική στάση απέναντι στη χώρα του και υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν για να επανενωθεί η Κύπρος.

«Αλλά και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.