Νέα πρόκληση Aκάρ: Σταματήστε τις προβοκάτσιες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Νέα πρόκληση Aκάρ: Σταματήστε τις προβοκάτσιες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Σε μόνιμη επωδό έχουν καταστεί οι τουρκικές δηλώσεις για τη Γαλάζια πατρίδα. Χθες ήταν σειρά του Χουλούσι Ακάρ, οποίος  αφού μίλησε και πάλι για το εν λόγω, «φωτογραφίζοντας» Ελλάδα και Κύπρο προειδοποίησε να σταματήσουν τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. 

«Στη Γαλάζια Πατρίδα συνεχίζεται η δράση μας σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εμείς φυσικά είμαστε υπέρ της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας, υπέρ του διαλόγου και ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Όμως κανένας μην επιχειρήσει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα και την θέληση μας να υπερασπιστούμε τα  δικαιώματα  μας που προκύπτουν από την ιστορία, διεθνείς συνθήκες και διμερείς συμφωνίες», δήλωσε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στην ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης Τούρκων πιλότων ανέφερε πως «τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν επαφές  ανάμεσα σε ομάδες εργασίας και θα προσπαθήσουμε για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων Όμως κανένας μην κάνει εγωιστικές κινήσεις. Μην τρέχει πίσω από προβοκάτσιες και προκλήσεις. Θέλω να ξέρουν όλοι πως αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Για την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας αυτό είναι σημαντικό».