Νέα δεδομένα από την «ποιοτικά αναβαθμισμένη» τουρκική πρόκληση

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, 18:03 - Τελευταία ενημέρωση: 00:26
-A +A
Νέα δεδομένα από την «ποιοτικά αναβαθμισμένη» τουρκική πρόκληση

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα πολλοί από εμάς πάσχουμε πλέον από ένα είδος μιθριδατισμού σε ο,τι αφορά τις πρακτικές και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, με τις οποίες προωθεί την αναθεωρητική της πολιτική σε όλο το ελληνικό τόξο –από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και από εκεί στην Κύπρο–, κάνοντας να λέμε… «έλα μωρέ… και τι έγινε… αυτά κάνουν οι Τούρκοι».

Η νέα όμως τουρκική πρόκληση, που την πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα και όχι από την αρμόδια κυβέρνηση, αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και είχε αποδέκτη τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, ίσως και για τον λόγο αυτό τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Εξωτερικών - Εθνικής Άμυνας) και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να το κρατήσουν κρυφό.

Με δύο λόγια, να επαναλάβουμε ότι οι Τούρκοι δεν έδωσαν άδεια διπλωματικής υπέρπτησης (όπως λέγεται και προβλέπεται για επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων) στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα μετέφερε τον κ. Τσίπρα στην Τεχεράνη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, διότι, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσεως το Α/Φ, επειδή ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, δεν μπορούσε να κάνει χρήση του αεροδρομίου της Ρόδου για ανεφοδιασμό (σύμφωνα με το σχέδιο πτήσεως), καθότι υπάρχει υποχρέωση αυτό… «να είναι αποστρατικοποιημένο».

Με αυτό τον θρασύτατο τρόπο οι Τούρκοι εξανάγκασαν το Α/Φ που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Τεχεράνη για επίσημη επίσκεψη να διατρέξει όλη την... Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο μιας και πέταξε μέσω Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Η «ποιοτικά αναβαθμισμένη» αυτή τουρκική πρόκληση δημιουργεί νέα δεδομένα, καθόσον, κατά παράβαση κάθε διπλωματικής πρακτικής, είχε αποδέκτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και αποδεικνύει ότι η Άγκυρα, είτε κεμαλική, είτε νέο-οθωμανική, δεν έχει απολύτως κανένα δισταγμό σε ο,τι αφορά στην προώθηση αυτών που θεωρεί ως συμφέροντά της.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέρα από τις όποιες «υπερπατριωτικές κορώνες» που έχουν βγάλει, αποδεικνύεται ότι και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής κινείται πολύ απλά ως ένα… καραβάνι, επιτρέποντας στους Τούρκους να προσβάλλουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο κ. Καμμένος θα πρέπει να αισθάνονται... «υπερήφανοι».

Θα επανέλθουμε!

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 25/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα