Ν. Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές απειλές και προκλήσεις

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές απειλές και προκλήσεις

«Συντονίζουμε τις ενέργειές μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη λήψη των αποφάσεων που προασπίζουν το εθνικό μας συμφέρον»,  τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Κύπρο όπου παρέστη στην στρατιωτική παρέλαση για την 60ή επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως τόνισε Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις και απειλές.

«Θέλω όλος ο κυπριακός ελληνισμός να γνωρίζει ότι η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του, το πράττει σήμερα και θα το πράττει πάντοτε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους - μέλους της ΕΕ αποτελούν κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», σημείωσε ο υπουργός.

Επίσης επισήμανε ότι η «Ανεξαρτησία κατακτήθηκε από τον κυπριακό λαό με πολλούς αγώνες, αυτοθυσία και ηρωισμό, έτσι ώστε να προκύψει η κατάσταση ο κυπριακός λαός να ανεβεί τα σκαλοπάτια της Ελευθερίας, κατά τα λόγια του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

 «Σήμερα, ο αγώνας αυτός έχει εξελιχθεί σε έναν διαφορετικό, αλλά όχι πολύ διαφορετικό αγώνα. Για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες με πλήρη κυριαρχία, πλήρη ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα. Στην κοινή μας πορεία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις και απειλές, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ότι Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τα αξιόμαχα στελέχη της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την λαμπρή παρέλαση, που όπως είπε χαρακτηριστικά, «με υψηλό ηθικό αίσθημα ευθύνης για την αποστολή τους και παράστημα παρήλασαν προ ολίγου ενώπιών μας».

«Είναι άξιοι συνεχιστές των αγώνων του ελληνισμού και εγγυητές της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου. Με αυτήν τη δύναμη ψυχής, με αυτή την κοινή πίστη στα ιδανικά του Έθνους, γιορτάζουμε σήμερα μαζί στην Κύπρο προσβλέποντας στην δικαίωση του αγώνα του κυπριακού λαού που αποτελεί άλλωστε κοινό μας όραμα. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στην Κύπρο», κατέληξε.