Η Ρωσία αναγνωρίζει τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Η Ρωσία αναγνωρίζει τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Παρά την αντίθεση που είχε εκφράσει η Μόσχα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ανέφερε σήμερα πως αναγνωρίζει την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», παρακάμπτοντας τις πρωτύτερες επιφυλάξεις.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει πως «στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια έλαβε σημείωμα από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, σχετικά με την αλλαγή της επίσημης ονομασίας σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. H Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει τη χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία, δηλαδή ως "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"»

Σημειώνεται ότι, σε παλιότερη τοποθέτησή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε υποστηρίξει ότι προκύπτουν σημαντικά κόστη από την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ενώ τα οφέλη είναι δύσκολο να καθοριστούν.

«Ποιά είναι τα οφέλη από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Δύσκολο να πει κανείς. Εντούτοις, θα χρειαστεί σίγουρα να πληρώσουν για αυτή την προστασία. Ξέρουμε το κόστος που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον. Θα πληρώσουν αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες, θα πληρώσουν για να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια και επιχειρήσεις που απέχουν πολύ από όσα χρειάζονται οι Μακεδόνες», είχε τονίσει η Ζαχάροβα.